Terassin rakennus Turku - terassin rakentaminen kauttamme

Terassi on paikka, jossa viihdytään ympärivuotisesti. Terassi on on paikka, jossa ruokaillaan, vietetään aikaa ja nautitaan perheen kesken yhdessäolosta. Terassin rakentaminen on sijoitus, joka kannattaa aina. Rakennamme terassit alueella Turku, Kaarina, Naantali, Raisio ja lähikunnat.

Pihaterassi on monelle paikka, jossa vietetään paljon aikaa. Tältä sivulta löydät vinkkejä terassin suunnitteluun sekä terassin rakentamiseen. Sivustolla on myös kerrottuna kattavasti terassin rakennusvaiheet sekä tietoa terassin lisäosista, kuten kaiteista ja aidoista. 

Me olemme erikoistuneet terassien tekoon. Teemme terassit edullisesti ja todella nopeasti Turun alueella. Palvelumme sisältää laatutakuun sekä tyytyväisyystakuun. Toimialue: Turku+100km. Terassien lisäksi olemme erikoistuneet piha-aitojen rakentamiseen, jotka usein tehdään samalla kun terassikin.

Tai jatka lukemista, sillä sivulla on vinkkejä terassien tekoon ja esimerkkejä meidän kohteista.

Terassin rakentaminen on syytä suunnitella huolella

Terasssin rakennus alkaa aina huolellisesta suunnittelusta. Suunnitellaan pihaterassin pohjaratkaisu, eli perustus. Lisäksi tulee mitat ottaa huolella, niin korkeuden kuin leveydenkin suhteen. Terassin rakentamisessa tulee laskea puutavaran menekki huolellisesti jo ennen varsinaista terassin rakennusvaihetta.

Sillä hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Joten ole suunnitteluvaiheessa todella tarkka. Huolehdi alustan kunnosta, korkeudesta, leveydestä ja suunnittele mahdolliset kaiteet ja muut ennen terassin rakentamista. Pihaterassin voit rakentaa itse tai antaa työn ammattilaiselle tehtäväksi, eli esimerkiksi meille. Toimintasektorimme on Turku, Kaarina, Raisio, Naantali + lähialueet. (Varsinais-Suomi)

Kysy kunnan rakennusvalvonnasta mahdollista rakennuslupaa terassille, joissain kunnissa tulee joka tapauksessa jättää ns. toimenpideilmoitus terassin rakentamisesta. Ainakin suurempien terassien osalta. Tosin usein pihaterassin voi rakentaa ilman erillistä lupaa. Opastamme sinua mahdollisten lupien kanssa.

Muista myös käytännöllisyys ja käyttötarkoitus, kun suunnittelet pihaterassia. Päätä suunnitteluvaiheessa myös terassin muoto ja ota huomioon ilmansuunnat: mihin suuntaan aurinko paistaa ja onko muita esteettisiä haittoja mahdollisesti. Onko paikka tuulinen ja tarvitaanko tuulensuojaa vai mahdollisesti katetaanko terassi?

Myös terassin valaistus ja sähköistys on hyvä suunnitella ennen terassin rakentamista. Terassin voi rakentaa monesta eri materiaalista. Tyypillisin on kestopuu (painekyllästetty), myös pihaterasseja tehdään komposiitista ja jopa bambusta. Toki muitakin materiaaleja on olemassa.

Terassin rakentaminen koostuu seuraavista vaiheista 

Perustukset, runko, kansi, kaiteet, aita ja sisusteet

Terassin rakentaminen onnistuu huolellisesti tehtyjen perustusten päälle. Ensimmäinen asia terassin rakentamisessa on perustus. Perustustyö on syytä suunnitella huolella, sillä se helpottaa huomattavasti terassin rakennusvaihetta. Toinen oleellinen asia on terasssin rakentamisessa on runkovaihe. Terassin rungon rakentaminen on huolellisuutta vaativa rakennusvaihe. 

Riippumatta valitusta perustustavasta, tulee runkovaihe suorittaa huolella. Jos näin ei toimita, voi rungosta tulla heikko ja kantavuus ei ole riittävä. Terassi voidaan rakentaa harkkojen päälle, ruuvipaalujen päälle tai joissain tapauksissa suoraan betonilaattojen päälle. 

Varsinainen terassin rakennus alkaa kansivaiheesta ja mahdollisista kaiteista / aidoista terassin yhteydessä. Mittaus- ja suunnitteluvaiheessa päätetään terassin kaiteista sijoituspaikoista. Osaan terasseista kaiteet rakennetaan tosiaan rungon rakennusvaiheessa terassirungon sisälle, kun taas toisessa tavassa ne tehdään terassin päälle. 

Jos terassi katetaan tai lasitetaan, niin tällöin myös koko terassin rakennus voi poiketa normaaleista rakennustavoista, kantavuuden, tukien ja muiden elementtien osalta.

Muista nämä, kun rakennetaan terassia pihalle 

  • Kyllästetyn puun kanssa pitäisi käyttää ruuveja / kiinnikkeitä, jotka kestävät puun sisältämien metallisuolojen ja säätiloista johtuvan kosteuden aiheuttamat olosuhdevaihtelut

  • Käytä terassiin rakentamiseen soveltuvia kiinnikkeitä, kuten säänkestäviä kiinnikkeitä, kulmarautoja yms. (väärä paikka säästää)

  • Metalliosien, kuten kiinnikkeiden koskemista tulisi välttää

  • Puuosa ei saa olla suorassa kosketuksessa maapintaan

  • Veden valuminen ja käyttäytyminen on huomioitu hyvin (pidentää terassin ikää)

  • Hoida mahdolliset lupa-asiat kuntoon ennen terassin rakentamisen aloittamista


Kysymyksiä & vastauksia terassin rakentamisesta 

Tarvitseeko terassi rakennuslupaa? Ei aina, rippuu kunnasta johon rakennetaan ja kunnan ohjeista. Myös terassin koko, käyttötarkoitus ja terassin kattaminen vaikuttavat asiaan.

Terassin (pihaterassin) hinta? Terassin hinta riippuu terassin koosta, materiaalivalinnoista, perustuksista ja muista lisätöistä. Kattamaton terassi on halvimmillaan muutamia satasia, kun taas suuren neliömäärän terassi voi maksaa tuhansia €uroja. Myös terassin kattaminen, lasitus tai aidotuksen rakentaminen nostavat hintaa. Myös hintaan vaikuttaa, teetkö terasssin itse vai ostatko palvelun rakennusliikkeeltä. 

Pihaterasssin suunnittelu? Suunnittele terassi huolella, tai anna meidän suunnitella. Koko, korkeus, sijainti ja materiaalit tulee suunnitella huolella. Laske huolella kustannukset ja huomioi suunnitteluvaiheessa myös kaikki tarvittava, kuten mahdolliset sähkö- ja valaistustyöt. Perustusvaiheessa on myös hyvä tehdä mahdolliset katteet, kaiteet ja muut valmiiksi. Näin kokonaisuus on helpompi.

Muutama sana terassin perustusten rakentamisesta ja vinkkejä itse rakentamiseen

Terassin perustuksia suunnitellessa olennaisin tekijä on pihan maaperä. Jos maa on tiivis ja routimaton, voit tehdä pienelle terassille simppelit perustukset esimerkiksi kattohuovasta, kevytsoraharkoista ja sorasta. Tukevampi ratkaisu saadaan aikaiseksi, kun terassi rakennetaan maahan kaivetuiden harkkopilareiden päälle tai vaihtoehtoisen perustustavan mukaisesti.

Jos maa routii, pyydä ammattilaiselta vinkkiä sopivimpien perustusten valitsemiseen. Me autamme mielellämme.

Kun perustukset ovat valmiit, on aika tehdä terassille runkokehikko ja lattian kansilaudoitus. Sekä runkoon että lattiaan kannattaa käyttää lämpökäsiteltyä tai painekyllästettyä puutavaraa, kuten kestopuuta. Painekyllästetty puu ei välttämättä ime maalia / öljyä ensimmäisenä vuonna käsittelyidensä vuoksi. Maalaus / sävytys kannattaakin ajoittaa vuoden päähän asennuksesta.

Rungon lankut, palkit ja kaiteita kannattelevat tolpat tulee kiinnittää tukevasti, minkä vuoksi kiinnitykseen on syytä valita ruostumattomasta tai haponkestävästä teräksestä valmistettuja materiaaleja. Tarkoitukseen sopivat esimerkiksi terassiruuvit, jotka on käsitelty kestämään painekyllästetyn puun sisältämiä syövyttäviä aineita.

Kun ryhdyt tai asentaja ryhtyy asentamaan kansilaudoitusta, tulee tarkistaa rungon mitta ja tehdä ensimmäisiin lautoihin tarvittaessa lovet kaidetolppien kohdalle. Muista kiinnittää lankut kunnolla tukirakenteisiin, jotta ne pysyvät paikallaan. Tai vaihtoehtoisesti, anna meidän rakentaa toiveidesi mukainen terassi.

Hyviä ja oleellisia linkkejä terassin rakennuttajalle:

Turun kaupungin tietosivu.

Hyvä video itse terassia tekevälle

Alla vielä muutamia yleisiä kysymyksiä terassien tekoa ajatellen

Ilman toimenpidelupaa saa rakentaa avoterassin / terassin, joka on enintään 50 senttiä ympäröivää pihatasoa ylempänä ja vähintään 2,5 metriä tontin rajasta. – Terassi saa olla kooltaan ihan kuinka suuri tahansa, kunhan se ei ulotu 2,5 metriä lähemmäksi tontin rajapyykkiä. Kannattaa tosin kysyä lisää rakennusvalvonnasta.

Perustuksen alle kannattaa asentaa suodatinkangas tai vastaava, joka ehkäisee rikkaruohojen kasvua terassin alla.p>

Käytännössä voi maalata, mutta suositellaan öljyä tai vahaa. Ammattilainen osaa neuvoa näissä asioissa.