Wc-remontti, vessan remontoinnista tietoa

12.09.2021

Wc-remontti edessä? Vessan eli wc:n remontointi on yksi yleisimmistä kodin remonteista. Wc tehdään usein kylpyhuoneremontin kanssa yhdessä, mutta jos wc on erillinen niin se voidaan myös tehdä omana remonttina. Vessatilojen remontti vaatii tekijältä tietämystä ja perehtymistä asiaan. Wc-tiloja on niin sanonttuja märkätiloja ja kuivatiloja, tämä määrittely määrää sen tuleeko tilaan vesieristys ja miten muuten remontti tulee toteuttaa.

Jos kyseessä on kuivan wc:n remontti niin budjetti on usein paljon pienempi. Joskus myös niin sanottu pintaremontti tulee kyseeseen, jolloin kalusteiden vaihdolla ja pintaremontilla saadan wc-tilat näyttämään uudemmalta. Jos taas kyseessä on märkätila, tulee remontissa huomioida enemmän asioita.

Wc-remontin kaksi tärkeintä ja oleellisinta vaihetta

Suunnitteluvaihe

Muista, että wc-remontissa suunnitteluvaihe on todella tärkeä. Mittaa, valitse materiaalit huolella ja varaudu remonttivaiheeseen niin, että olet varautunut siihen että vessa on hetken pois käytöstä. Kannattaa kysyä muutama tarjous ja tavata urakoitsija, jotta voit varmistua lopputuloksesta. Tee kirjallinen sopimus.

Tekovaihe

Hyvän suunnittelun jälkeen alkaa vessan teko. Valmistelutyöt vievät oman aikansa. Sitten tehdään purkutyöt. Pohjatyöt vievät aina eri remonttikohteissa eri määrän aikaa. Riippuu remontin työmäärästä, sekä siitä, että kuinka paljon kohteeseen tehdään muutostöitä. Kun purkutyöt on tehty, tehdään pintatyöt. Kalusteet ja muut kiinnitetään huolella.

Näiden lisäksi on hyvä pitää huolta wc-tilan siisteydestä ja siitä, että säännöllisin välein muistat huoltaa tilan ja kohdeltta wc-tilaa oikein. Miten peset vessan ja millä aineilla, vaikuttaa esimerkiksi sen käyttöikään. Katso kuvat on meidän omista tekemistä wc-remonteista Turun alueella.

Wc-remonttia miettiessä muista ainakin nämä asiat


  • Jos vessaasi puretaan tai esimerkiksi laatoitusta uudistetaan, varmista aina urakoitsijaltasi, että vesieristys on kunnossa. Keskustele urakoitsijan kanssa asiasta huolella.
  • Selvitä kuinka kauan wc on poissa käytöstä remontin vuoksi ja remontin valmistuttua se, koska vessaa voi normaalisti taas käyttää. Näin vältyt virheiltä.
  • Valitse laatoitus / pinnoitus tarkkaan, sillä et varmastikaan halua vaihtaa sitä lyhyen ajan päästä uudelleen.
  • Pienilläkin muutoksilla voit saada aikaan ison muutoksen. Maalaus, pinnoitus yms. Keskustele urakoitsijan kanssa eri vaihtoehdoista.
  • Huomioi valot, värimaailma. käyttötarkoitus ja varmista kalusteiden oikeellisuus. Näin wc-tila palvelee pitkään ja miellyttää käyttäjiä.
  • Tarkista urakoitsijan taustatiedot ja millaista jälkeä valitsemasi yritys on aikaisemmin tehnyt. Tee kirjallinen sopimus.

Materiaalien valinta wc-tilaan

Vessaa tehdessä ei kannata pihistellä materiaalien kanssa. Valitse laadukkaat ja kestävät kalustee sekä käytännölliset pintamateriaalit. Korkealaatuiset materiaalit takaavat usein onnistuneen lopputuloksen vuosiksi eteenpäin ja nostavat myös asunnon arvoa. Unohtamatta käyttömukavuutta. 

Varmista, että kaappitilaa on riittävästi ja olet huomioinut myös muut tarpeet, kuten mahdolliset kuivaustarpeet, pistorasioiden määrän ja muut asiat.

Nykyään on valtavasti tarjolla wc-tilojen kalusteita ja tarvikkeita myyviä kauppoja. Alla meidän vinkit.

Ikea tarjoaa monenlaista eri hintapisteisiin. Myös laadukkaat sarjat tarjolla. Katso lisää tästä.

Bauhaus tarjoaa jokaiselle kukkarolle sopivia ratkaisuja. Katso täältä.

Myös paikallisissa rautakaupoissa on hyvä valikoima ja usein ammattilaisia myymässä tavaroita, joten muista kysyä myös lähialueen kaupoista. Usein myös urakoitsija auttaa, niin me ainakin teemme.

Mitä wc-remontti maksaa?

Siihen on mahdotonta vastata. 500€- 10 000€, riippuen täsin vessan koosta, remonttitarpeen määrästä ja materiaalivalinnoista. Tuleeko tilaan vesieristys, lattialämmitys jne. Ne toki vaikuttavat vessatilan remonttiin.

Niin sanotun pikkuvessan remontti on usein paljonkin halvempi, koon ja vaadittavan työmäärän vuoksi. Sähkö- ja lvi-töiden määrä vaikuttaa myös wc-remontin hintaan aina.

Jos etsit Turun alueella vessaremontin tekijää, niin ota meihin yhteyttä.

Wc-remontti Liedossa
Wc-remontti Liedossa