Silikonisaumojen uusiminen / vaihto

18.08.2021

Silikonisaumojen uusiminen / vaihto on syytä tehdä riittävän usein. Silikonisaumojen uusiminen tulee ajankohtaiseksi viimeistään viiden vuoden kuluttua niiden edellisestä saumauksesta, toki suositellaan silikonisaumojen uusimista aiemminkin.

Silikonisaumaus on tarpeen tehdä, koska ikä ja kuluminen hapertavat sekä kuivattavat silikonisaumausta. Saumaus toimii rakenteiden liikuntasaumana ja sen uusiminen ehkäisee veden pääsyä laatoituksen ja vesieristyksen väliin. Siksi silikonisaumaus ja sen uusiminen on tärkeää.

Miksi kylpyhuoneissa on silikonisaumat ja miksi niiden kunto on oleellista?

Silikonilla viimeistellään kylpyhuoneen kulmat, lattian ja seinälaatan rajat sekä kalusteiden läpivientien ympärykset. Silikonisaumojen tulee olla tasaiset ja laadukkaat. 

Kylpyhuoneissa käytetään saniteettisilikonia, joissa on itsessään mukana homeenestoainetta. Silikonisaumat kuivuvat / kuluvat ajan myötä ja siinä oleva homesuojaus kuluu pois, jolloin viimeistään silikonisaumojen vaihto on ajankohtaista. Silikonin kuivuessa se ei ole enää täysin vesitiivis, jolloin se alkaa päästämään vettä laatan ja vedeneristeen väliin. Jälleen yksi syy vaihtaa silikonisaumat.

POISTA VANHAT KYLPYHUONEEN SILIKONISAUMAT

1. Leikkaa / posita vanhat silikonisaumat irti mattopuukolla molemmilta puolilta. Tai käytä tätä varten valmistettuja silikonisauman poistajia. Varo, ettei veitsi / työkalu painu niin syvälle, että vesieristys mahdollisesti menee rikki.  Silikonisauma avataan aluksi kokonaan toiselta puolelta, ja sitten toiselta puolelta laatan reunaa pitkin. 

2. Vedä vanhat silikonisaumat hellästi irti, kokonaisina tai isoina paloina. 


3. Pyyhi / siivoa silikonijäämät pois saumojen reunoilta. Tämä vaihe kannattaa tehdä huolellisesti. 

4. Pyyhi sauma puhtaaksi asetonilla / vastaavalla puhdistusmenetelmällä. Asetoni kannattaa kaataa purkkiin, jotta sitä on helppo käyttää. Muista tuulettaa kylpyhuone kunnolla.

Voit myös katsoa lisää ohjeita Googleta hakusanalla: Silikonisaumojen vaihto

Muista tämä silikonisaumojen kanssa

Silikonisaumat tulisi vaihtaa uusiin säännöllisesti? Paraskaan silikonisauma ei kestä vuosia ja saumat vaihtaa säännöllisesti. Silikonisaumojen kestoon vaikuttaa paljon, kuinka laadukasta silikonia on käytetty ja kuinka huolella silikonisaumat on asennettu.

Me teemme silikonisaumojen uusimista ja vaihtoa

Teemme meidän asiakkaille kylpyhuonremonttien lisäksi pesuja sekä silikonisaumojen vaihtoa. Meidän kokeneet asentajat tekevät työn oikeilla menetelmillä ja työkaluilla, vahingoittamatta kylpyhuoneen rakenteita. 

Kylpyhuoneen silikonisaumojen uusiminen maksaa keskimäärin noin 150,00 € – 600,00 € kylpyhuoneen koosta ja yksityiskohdista riippuen.

Ei suositella. Silikoni ei tartu maaliin ja näin voi aiheuttaa enemmän vahinkoa kuin hyötyä

Joissain tapauksissa voi, mutta ei suositella. Ratkaisu ei ole oikeaoppinen ja kestävä

Kysy lisää silikonisaumojen uusimisesta

Ole hyvä ja jätä yhteystietosi niin otamme sinuun yhteyttä niin pian kuin voimme. Ja voimme tulla arvioimaan kohteesi. Toimimme Turun alueella.