Kylpyhuoneremontti itse tehtynä

30.08.2021

Kylpyhuoneremontti itse? Voiko siis kylpyhuoneen remontoida itse?

Voi, käytännössä tehdä itse. Tosin kylpyhuoneremontti on todella vaativa ja tekijän tulee olla todella tarkka ja huolellinen. Pienikin rakennusvirhe voi johtaa todella mittaviin korjaustoimenpiteisiin. Olemme listanneet alle tietoa kylpyhuoneremonttia suunnittelevalle tietoa. Ole hyvä ja jatka lukemista.

Remontoidessa kuitenkin on syytä muistaa ensinnäkin, että rakenteita korjattaessa noudatetaan pääsääntöisesti rakennuksen valmistumisajankohdan määräyksiä, joka voi tarkoittaa että kylpyhuonetta ei ole vesieristetty tai rakenteissa on asbestia. 

Jos näin on tulee noudattaa vesieristyksen kanssa nykysäädöksiä ja asbestiasioissa tulee tehdä kartoitus ja oikeaoppinen purku. Näitä ei voi tehdä itse, ainakaan ei suositella.

Lisäksi itse kylpyhuonetta tekevän tulee huolehtia kaadoista kylpyhuoneessa, muuten on riskinä se, että vesi ei mene viemäriverkostoon ja jää makaamaan lattiapinnoille.

Myös läpiviennit ja tiivistykset ovat sellaisia kohtia joissa usein käy itse tekevälle virheitä. Tulee myös tarkkaan huomioida putki- ja sähkötyöt tai niiden valmistelevat toimenpiteet. 

Sillä sähkö- ja lvi-työt ovat sellaisia työvaiheita, jotka vaativat aina ammattilaisen apua. Muista, että asunto-osakeyhtiössä asuvana et missään nimessä saa tehdä vesieristystä itse.

Toki jos teet sellaisen pintaremontti, jossa kylpyhuonetta hieman ehostetaan on helpompaa tehdä itse. Kyse ei siinä tapauksessa ole perinteisestä kylpyhuoneremontista.

Miten kylpyhuoneremontti etenee, kun teet itse?

Ensin sinun tulee purkaa vanhat rakenteet huolellisesti, sen jälkeen tulee tutkia kylpyhuoneen kunto, eli mahdollinen kosteus, rakennusvauriot yms. 

Jos kylpyhuoneessa on lattialämmitys niin joissain tapauksissa vanhaa lämmitystä voi käyttää. Jos ei voi käyttää niin purkamisen jälkeen lattiaan asennetaan lattialämmitys ja lattian tasoitetyöt tehdään myös.

Sen jälkeen lattia valmistellaan vesieristystä varten. Huomioithan, että sähkö- ja putkityöt tulee myös roolittaa oikeassa järjestyksessä. Sen jälkeen tehdään itse pinta-asennukset, kalusteasennukset ja viimeistelytyöt.

Me teemme Turun alueella kylpyhuoneita

Meidän kanssa voit myös teettää koko kylpyhuoneremontti Turun alueella tai myös niin, että olemme osallisena esimerkiksi vesieristysten ja laatoituksien kanssa. Teemme myös pelkkiä kalusteasennuksia. Kysy lisää.

Mitä kylpyhuoneremontti itse tehtynä maksaa?


Kylpyhuoneremontin hinta määräytyy remontoitavan kohteen koon mukaan, valittavien pintamateriaalien ja tarvikkeiden mukaan. Lisäksi mahdolliset asbesti- ja kosteustyöt lisäävät budjettia.

Kylpyhuoneremontin hintaa voi itse arvioida käymällä rautakaupoissa ja lukemalla oppaita verkosta. Tietoa on paljon saatavilla.

Työkalutarpeet tulee myös huomioida, usein suositellaan vuokraamaan laitteistoa, sillä mitä paremmilla työkaluilla teet kylpyhuonetta, sen paremmin se tulee menemään.

Eli lopputulema on se, että osan kylpyhuoneremontista voit tehdä itse ja siten säästää kustannuksista. Esimerkiksi purkutyöt voivat olla sellaisia. Ja jos oikein kätevä olet käsistäsi ja tiedät mitä teet, niin voit remontoida mahdollisesti koko kylpyhuoneen itse.

Kylpyhuoneen laattoja voit katsoa alta olevista linkeistä:

Kylpyhuonetarvikkeita täältä

Laattoja täältä

Rakennusohjeita täältä:

Ohjeita ja vinkkejä täältä

Voit myös kysyä meiltä lisää kylpyhuoneremonteista